AZ  TR  EN
Anasayfa Linkler İrtibat
 

Isletim sisteminiz Flash Ögeleri Desteklemiyor.
Yüklemek için tiklayiniz.

 
Cumhurbaşkanı Aliyev AP Başkanı ile ortak basın toplantısı düzenledi

 Cumhurbaşkanı Aliyev AP Başkanı ile ortak basın toplantısı düzenledi 

23.06.2011 
BAKÜ-1NEWS.COM.TR
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 22 Haziran’da Brüksel'de Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Jerzy Buzek ile ortak bir basın toplantısı yaptı.
Açıklamasında; Azerbaycan'a gerçekleştirdiği ziyaretin önemine vurgu yapan Buzek, Azerbaycan ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki işbirliğinin geliştiğini, vize rejiminin kolaylaştırılması, bölgesel güvenlik "Doğu Ortaklığı" Programı, Avronest Parlamenter Asamblesi çerçevesindeki ilişkilere ilişkin etkin müzakerelerin yapıldığına dikkat çekti.
Aynı zamanda enerji alanındaki işbirliğinin altını çizdi. Ayrıca Ermenistan-Azerbaycan, Dağlık Karabağ sorununa değinen AP yetkilisi, AP’nin sorunun AGİT Minsk Grubu çerçevesinde çözümünü desteklediğini belirtti.
Aliyev ise Buzek’in Bakü ziyaretinin Azerbaycan ile AP arasında ortaklığın daha da gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. Bunun yanı sıra Azerbaycan’ın mümkün olduğunca AB yönünde politika yürütmeye çalıştığını dile getiren Aliyev, Azerbaycan’ın yabancı şirketler için sağladığı olanaklar sonucu yabancı yatırım hacminin arttığını kaydetti.
Bununla birlikte Ermenistan-Azerbaycan, Dağlık Karabağ sorununun çözümü için müzakerelerin devam ettiğini hatırlatan Aliyev, “Sadece Azerbaycan değil, hem de AGİT Minsk Grubu Eşbaşkanları, Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso da statükonun sürdürülmemesi gerektiğini açıkladılar” diye sözlerine ekledi. Ayrıca Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sinin işgal altında bulunduğuna dikkat çeken Aliyev, işgale son verilmesinin ardından Güney Kafkasya bölgesinin önemli şekilde kalkınacağına vurgu yaptı.
Bunun dışında Azerbaycan ile Avrupa Birliği arasında geniş işbirliği olduğunu kaydeden Aliyev, "Doğu Ortaklığı" Programı çerçevesinde ilişkilerini, özellikle de Avronest Parlamenterler Meclisi'nin kurulmasının önemini vurguladı.
Sonra gazetecilerin soruları cevaplandırıldı.
Azərbaycan və Türkiyə əlaqələri daha möhkəm özüllər üzərində qurulur
H.S.Zeynalova fövqəladə və səlahiyyətli səfir diplomatik rütbəsi verildi
Cumhurbaşkanı Aliyev AP Başkanı ile ortak basın toplantısı düzenledi
BMT xalqların öz müqəddəratını təyinetmə hüququnun yalnız müstəmləkə hakimiyyəti, yaxud işğal altında yaşayan
ATƏT-in baş katibi: “Kazan görüşü Dağlıq Qarabağ münaqişəsinin həllinə gətirib çıxara bilər”
Elmar Məmmədyarov İspaniyada rəsmi görüşlərə başlayıb
15 Haziran Azerbaycan’ın Milli Kurtuluş Günü!
Ermenistan`da “yan çizme” hazırlıkları sürüyor
 
Duyurular
Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun resmi internet sitesi hizmetinize açılmıştır.
 
Diğer
Hasan Sultanoğlu Zeynalov
Başkonsolos
Başkonsolos Mesajı
Özgeçmiş
 
 Copyright © 2011 - Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Web Tasarım