AZ  TR  EN
Anasayfa Linkler İrtibat
 

Isletim sisteminiz Flash Ögeleri Desteklemiyor.
Yüklemek için tiklayiniz.

Konsolosluk hizmetiVize başvurusu
 
Vize başvurusu
 TÜRKİYE VATANDAŞLARINA VİZE VERİLMESİ KURALLARI

Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu olan Türkiye vatandaşları Azerbaycana vizesiz gide ve her gidişde 90 gün kala bilirler.  

Umuma mahsus pasaportu olan Türkiye vatandaşları harç ödemeden Azerbaycana 30 günlük giriş vizesi ile gide bilirler. Bu muracaatlara en geç 3 iş günü içinde bakılır. Giriş vizesi verilmesi için Türkiye vatandaşlarından aşağıdakı belgeler talep olunuyor:

- gereken şekilde doldurulmuş başvuru formu;

- pasaportun aslı ve kimlik bilgileri olan sayfanın kopyası;

- 3x4 ölçüde 2 adet fotoğraf. 

Umuma mahsus pasaportu olan Türkiye vatandaşları Azerbaycana gitmek için Türkiye`de vize almadığı takdirde, Bakü`de H.Aliyev Uluslararası Hava Limanında, Gence Uluslararası Hava Limanında, Nahçivan Uluslararası Hava Limanında ve Türkiye-Azerbaycan (Dilucu-Sederek) sınır kapısında giriş vizesi ala bilirler. Adları geçen noktalardan giriş vizesi alınması için aşağıdakı belgeler talep olunuyor: 

- gereken şekilde doldurulmuş başvuru formu;

- pasaportun aslı ve kimlik bilgileri olan sayfanın kopyası;

- 3x4 ölçüde 2 adet fotoğraf;

- 10 ABD doları ödeniş.

Umuma mahsus pasaportu olan Türkiye vatandaşlarına Azerbaycandan geçerek diğer bir ülkeye gitdikleri zaman tranzit vizesi verilir. Tranzit vizesi muracaatına en geç üç iş günü içinde bakılır. Giriş tarihinden itibaren yedi gün süreyle geçerli olan tranzit vizeleri, iki geçitli tranzit vizesi olarak verilir. 

DİĞER ÜLKE VATANDAŞLARINA VİZE VERİLMESİ KURALLARI 

Yabancılar pasaportları ve uluslararası anlaşmalara göre vizeyle Azerbaycana gele ve Azerbaycandan gide bilirler. Azerbaycanda geçici ve ya devamlı yaşamak için izin almış yabancılar pasaportları ve Azerbaycan Devlet Migrasya Hizmeti tarafından verilmiş yaşamak için izin vasikaları esasında Azerbaycandan gide ve Azerbaycana döne bilirler. 

Yabancının Azerbaycanda geçici kalma süresi ona verilmiş vizede gösterilen kalma süresi kadar ola bilir. Vizesiz Azerbaycana gele bilen yabancının Azerbaycanda kalma süresi 90 güne kadar ola bilir. Bu süre bitmeden yabancı Azerbaycan arazisini terk etmelidir.

Giriş vizesi yabancılara Azerbaycana gelmek için verilir. Onun geçerlilik süresi tek giriş-çıkış için üç günden üç aya kadar olur. Bu süre zarfında vize kullanılmazsa o, geçerliliğini kayb eder.

Tranzit vizesi diğer ülkelere giden yabancılara Azerbaycandan geçmek için verilir. Tranzit vizesinde gidişin duraksız olması hakkında not ve ya mühür olmazsa, onun sahibi Azerbaycanda en fazla 5 gün kala bilir.

Vize almak için yabancılar gelişin maksat ve zamanını göstermekle, vize verilmesi hakkında dilekçe ile konsolosluğa talep olunan belgeleri ve vize verilmesi için harcın ödenilmesi fişini dilekçeye ilave etmelidirler.

Turistlere tek defalık giriş-çıkış için vizeler verilir. Bu vizelerde ülkede kalma süresi 30 güne kadar oluyor. Turistler vize almak için turizm şirketleri vasıtası ilə muracaat ede bilirler. Turistlere vize almak için turizm şirketi konsolosluğun internet sitesinde yerleştirilmiş başvuru formunu doldurarak, kişinin pasaportunu kopyasıyla beraber, fotoğrafını, harcın ödenilmesi fişini ve seferin turizm maksadı ile gerçekleştirildiyini tasdik eden belgelerin (turizm vauçeri ve ya turizm yollayışı, yolcu bileti ve otelde, kempingte, turist bazasında ve ya diğer bu gibi yerlerde yer sipariş edilmesini tastik eden belge) kopyalarını postayla konsolosluğa gönderiyor. Belgeler konsolosluğa geldikden sonra onlara bakılır ve vize çıkartılarak, pasaport postayla turizm şirketine gönderilir. Vize verilmezse, pasaport ve belgeler iade edilir.

Vize verilməsi hakkında yabancıların dilekçelerine en geç 20 iş günü içinde, sefer acil tedavi, yahut Azerbaycanda yaşayan akrabasının ağır hastalığı ve ya ölümü ile alakadarsa, bunu tasdik eden belge sunulmakla en geç 2 iş günü içinde bakılır. Turistlere vize verilmesi hakkında dilekçelere en geç 15 iş günü içinde bakılır.

Makedonya vatandaşları ve Türkiyede yaşamak izni olan diğer yabancılar vize almak için konsolosluğa muracaat ede bilirler. Japonya vatandaşlarına vize harç talep olunmadan verilir.

Giriş vizesi için yabancılardan aşağıdakı belgeler talep olunur:

- gereken şekilde doldurulmuş başvuru formu;

- pasaportun aslı ve kimlik bilgileri olan sayfanın kopyası;

- Türkiyede ikametkah teskeresinin aslı ve gereken sayfalarının kopyası;

- Davet yazısı ve ya otel rezervasyonu;

- 3x4 ölçüde 2 adet fotoğraf;

- harcın yatırılması hakkında banka fişi.

 
Duyurular
Soma’dakı kömür madeninde 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan faciadan dolayı 27 Mayıs 2014 tarihinde Conrad İstanbul Oteli’nde düzenlenmesi planlanan Azerbaycan Cumhuriyet Günü Resepsiyonu iptal edilmiştir.
Ulu Önderimiz Haydar Aliyev'in doğumunun 91. yıl dönümü nedeniyle 10 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 11:00’da Sarıyer, 34457 Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda anma törenine düzenlenecekdir. Tarih: 10 Mayıs 2014 saat 11:00 Yer: Haydar Aliyev Parkı, Sarıyer, 34457 Kireçburnu, İstanbul.
 
Diğer
Hasan Sultanoğlu Zeynalov
Başkonsolos
Başkonsolos Mesajı
Özgeçmiş
 
 Copyright © 2011 - Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Web Tasarım